🔹 سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

🔹 سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد با اشاره به چالش عدم تفکیک درست وظایف بین وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه گفت: این سازمان برخی اقلام اساسی را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرده است.
دو شنبه - 22 اردیبهشت 1404

شهریار مشیری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در دیدار سیزده رئیس جمهور از وزارت جهاد کشاورزی بدهی چند میلیارد دلاری ارزی که از سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بابت واردات کالاهای اساسی بر عهده دولت فعلی مانده و اختلال در تأمین منابع ارزی کافی برای پرداخت به بخش خصوصی را نخستین چالش پیش‌رو دانست.

وی دومین چالش را عدم تفکیک درست وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و افزود: برای مثال، برخی اقلام کالای اساسی از جمله مرغ، تخم‌مرغ، گوشت گرم که به وزارت جهاد کشاورزی سپرده نشده و امسال نیز برخی از آن‌ها از فهرست کالاهای اساسی خارج شده‌اند، در حالی‌که همچنان تأثیر مستقیم بر امنیت غذایی دارند.

در گزارش به رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ساختار اداری بازرگانی، گفته شد: در زمان بحران، همه سطوح معاونان بازرگانی استانداری‌ها و انتظار بر این بود که این هماهنگی میان سازمان‌های رسمی و مرزخانه‌ای ایجاد شود.

این مسئول ادامه داد: لازم است این تشکیلات به رسمیت شناخته شود تا با انگیزه و انسجام وظایف حساس خود را ادامه دهد.

وی تاکید کرد: با توجه به مسئولیت سنگین در حوزه واردات، صادرات و تخصیص ارز باید ساختار بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی تقویت و تثبیت شود تا این حوزه حساس بتواند عملکرد مؤثر خود را ادامه دهد.

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه باید منابع‌ریزی بازرگانی، بهترین منابع هم به مقصد هم به مصرف‌کننده، گفت: امسال همکاری منسجم، مدیریت صحیح بازار و مصرف به شکل مؤثری انجام شد.

وی با اشاره به تأمین ارز برای ۴.۸ میلیارد دلار واردات تصریح کرد: با کاهش تنش‌ها و هماهنگی کامل با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، سهمیه ارز و تنظیم بازار در فصول پایانی سال، علیرغم فشارها به‌خوبی انجام شد.

مشیری ادامه داد: سرفه مصرف با وجود کالاهای کالابرگ معیشتی در ایام نوروز و ماه رمضان به‌خوبی مدیریت شد و ما سال را با موفقیت به پایان رساندیم.

وی با بیان اینکه واردات امسال کمتر و رشد همراه بوده است، شرح داد: بخشی از این رشدها نیز از طریق مدیریت تولید و مصرف‌کننده است، اما در کنار آن زیرساخت‌های مهم باقی مانده که همچنان نیاز به همراهی دولت دارد.