كمبود توزیع روغن به دلیل مدیریت و قیمت‌گذاری اشتباه

 كمبود توزیع روغن به دلیل مدیریت و قیمت‌گذاری اشتباه
حسین فرهادی عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران در رادیو گفت‌وگو گفت: كمبود روغن نداریم؛ اما به دلیل تغییر ارز از نیمایی به توافقی و سیاست‌گذاری غیركارشناسی وزارتخانه شاهد كمبود توزیع هستیم.
دو شنبه - 25 فروردین 1404

حسین فرهادی عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران در ارتباط تلفنی با برنامه «صبح و گفت‌وگو» رادیو گفت‌وگو در مورد كمبود روغن بیان داشت: كمبود روغن نداریم؛ اما كم توزیع می‌شود. دلایل متعددی از جمله تغییر ارز از نیمایی به توافقی و سیاست‌گذاری غیركارشناسی وزارتخانه عامل كمبود توزیع روغن در بازار است.

 وی افزود: ارز نیمایی از ۴۲ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان رسید.

 البته حدود ۳۵ درصد نیز قیمت جهانی روغن افزایش داشته و در كشور نیز حدود ۱۵ درصد افزایش قیمت به تولیدكنندگان و واردكنندگان داده شده است. همین امر نیز موجب عدم عرضه روغن به بازار شده است.

 فرهادی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو خاطرنشان كرد: توزیع امروز روغن بیشتر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای است و به اصناف كمتر و یا به‌صورت دو فاكتوری عرضه می‌شود.

 كارخانه، روغن ۵ كیلویی جامد را با ۳ درصد تخفیف به عمده‌فروشان می‌دهد. بنكدار نیز باید به قیمت مصرف‌كننده به خرده‌فروش بدهد و به دلیل نبود حاشیه سود بسیاری از بنكداران تمایلی به خرید روغن ندارند و یا برخی از شركت‌های توزیع‌كننده فروش روغن را مشروط به خرید یك كالای دیگر می‌كنند؛ بنابراین عمده‌فروشان خرید نمی‌كنند و روغن‌های موجود باقیمت بالاتری عرضه می‌شود.

 عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران تصریح كرد: تا زمانی كه مدیریت قیمت‌گذاری و توزیع اصلاح نشود مشكلات پابرجا خواهد ماند. البته خرید ماه رمضان و تعطیلی كارخانه‌ها در شب عید كمبود را بیشتر كرده است؛ بنابراین كمبود در روغن وجود ندارد؛ بلكه مدیریت باید اصلاح شود.