برآورد برداشت ۲۰۰ تن خرما از نخلستانهای شاهرود

چهار شنبه - 27 فروردین 1404
عملیات گردهافشانی به صورت سنتی و دستی نخل به دست افرادی که به آنها ماهر(موهر) گفته میشود انجام میشود. مناسبترین دما برای گردهافشانی درخت خرما دمای بین ۲۲ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.
به نظر کارشناسان ساعتهای بین ۱۰ تا ۱۵ بهترین زمان برای عملیات گردهافشانی نخلها محسوب میشود.
حمید آقابیکی به رسانهها افزود: گردهافشانی نخل یکی از مراحل حساس و کلیدی در کشت نخلها است که تاثیر مستقیم بر میزان تولید محصول و کیفیت خرما دارد.
وی با اشاره به اینکه این فرآیند از ابتدای دهه سوم فروردین آغاز شد، ابراز کرد: این گردهافشانی برای رقمهای مختلف از جمله کبکاب، زاهدی، برحی، مجول و پیارم انجام میشود.
۸۵ درصد خرمای تولیدی شاهرود صرف تازهخوری میشود
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود با اشاره به اینکه گردهافشانی نقش مهمی در تولید محصول خرما دارد، اظهار کرد: برنامهریزی دقیق، اجرای روشهای مناسب در این زمینه و انجام صحیح گردهافشانی، باردهی محصول را افزایش داده و خرمای باکیفیتتری تولید میشود.
آقابیکی با بیان اینکه امسال تولید و برداشت ۲۰۰ تن خرما از نخلستانهای طرود شاهرود پیشبینی میشود، ادامه داد: برداشت محصول خرما از اوایل شهریور در منطقه آغاز میشود و تا اواخر مهرماه از سطح زیر کشت ۸۳ و ۲ دهم هکتار ادامه دارد.
به گفته وی، ۸۵ درصد محصول تولیدی خرما تازهخوری و بقیه به صورت خرمای خشک و شیره خرما استفاده میشود.
شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی است که از این میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغ میباشد.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالند.